Start
Utbildning Kosmetisk tatuering Läppar

Grundutbildning inom kosmetisk tatuering av läppar. Lär dig konsten att ge perfekta läppar till dina kunder.

 

Nu erbjuder vi utbildning i tatuering av Läppar. Du kommer få lära dig två olika tekniker, LipBlush och LipStick. Tatuering av läppar är den nyaste och hetaste behandlingen just nu.
Vi kan med stolthet erbjuda Sveriges längsta utbildning inom kosmetisk tatuering av läppar med vår huvudlärare Sandra Karlsson.

Detta är vår grundutbildning och riktar sig till dig som inte jobbat med kosmetisk tatuering tidigare.

Kursupplägg för grundutbildning i kosmetisk tatuering av Läppar.

Dag 1
10.00-16.00
Teori och praktisk övning på konsthud

Dag 2
10.00-16.00
Läppform  och övning med maskin på latexhud. Demonstration på modell av Sandra.

Dag 3
10.00-16.00
Övning på modell

Dag 4
10.00-16.00
Övning på modell

 

I den teoretiska delen går vi igenom
Historia
När kosmetisk tatuering inte är lämpligt
Kunskap och ansvar
Egenkontroll
Anmälningsplikt
Miljö & hälsoskyddsnämnden
Hygien
Blodsmitta
Läkemedelsverkets färglagstiftning
Pigment
Huden
Hudtyper och hudtoner
Färgläran
Baspigment
Tekniker

Priset för kursen är 35 000 kr inkl. moms  och i detta pris ingår även ett startkit med maskin, färg och tillbehör.

MASKIN INGÅR I PRISET. Maskin och färger ingår i startkitet och vi ger alla elever 15% rabatt på alla produkter efter utbildning.

Att tänka på när du anmäler dig till utbildningen i kosmetisk tatuering.

Om du ska bedriva yrkesmässig hygienisk verksamhet där det finns risk för blodsmitta ska du anmäla din verksamhet minst sex veckor innan verksamheten är tänkt att starta. Detta eftersom det finns ett lagkrav på dessa sex veckor (38§ Förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd).

I samband med en eventuell anmälan och vid tillsynsbesök kontrolleras bland annat att nedanstående punkter är uppfyllda. Lokalen används inte till bostad eller annan verksamhet.

♦ Takhöjden i lokalen är minst 2,40 meter och golvytan för varje arbetsplats minst 5 m2.
♦ Väggar, golv och inredning är utförda i material som är lätt att rengöra.
♦ Lokalens tak, inklusive kanaldragningar och dylikt, kan också rengöras vid behov. Inga heltäckningsmattor eller andra textila mattor finns.

♦ Lokalen har en godtagbar luftväxling. Uteluftflödet bör vara minst sju liter per sekund och person som samtidigt vistas i lokalen. Temperaturen i lokalen är 20-24 grader.
♦ Det finns ett ventilerat städutrymme med utslagsvask i eller i anslutning till utrymmet, samt tillgång till varmt och kallt vatten. Det finns möjlighet för upphängning av städutrustning.
♦ Handfat med varmt och kallt vatten, flytande tvål och engångshanddukar finns i eller i nära anslutning till behandlingsrummet.
Vid risk för blodsmitta finns även handsprit.
♦ Både personal och kunder har tillgång till toalett med handfat och flytande tvål och engångs- handdukar. Om det inte finns fler än fyra behandlingsplatser kan samma toalett användas.
♦ Det finns en separat diskbänk med ho för rengöring och desinfektion av redskap/instrument. När steriliseringsutrustning används finns ett avskilt utrymme för den. Det finns tillräckligt med plats för att skilja på rena och ej rena redskap/instrument.
(Används engångsverktyg gäller inte detta)

Det finns utrymme så att åtskild förvaring av arbetskläder och privata kläder är möjlig.

Betalning
Du kan välja att betala kursavgiften med faktura eller delbetalning. Vid delbetalning kan du få upp till 12 månaders räntefri delbetalning via Payson.

Kursinformation
Köp kurs

Datum Värnamo

1-4/3 – 3 platser kvar

För fler datum i Göteborg eller Värnamo vänligen kontakta skolan via mail till sandra@cilier.se

 

Lärare
Sandra Karlsson
@Ciliér

Sandra Karlsson är grundaren till Ciliér och har arbetat med fransförlängning och skönhetsbehandlingar i över 8 år. Hon är klassad som master inom skönhetsbehandlingar och hon har utbildat över 800 elever och har flera års erfarenhet av ledarskap. Sandra driver även Värnamos största skönhetssalong och har stor kunskap i att driva ett framgångsrikt företag och delar alltid med sig av alla knep och tips för att ni elever ska bli så bra som möjligt.

Kurserna hålls i Värnamo och Göteborg

@
@