Start
Kosmetisk tatuering av ögonbryn

Grundutbildning inom kosmetisk tatuering av ögonbryn. Denna utbildning lär dig tekniken Powder Brows med maskin.

Nu erbjuder vi utbildning i tatuering av ögonbryn med maskin. Du kommer få lära dig den populära tekniken Powder Brows. Tatuering av ögonbryn ökar som behandling och efterfrågan hos kunderna ökar hela tiden.
Vi kan med stolthet erbjuda Sveriges längsta utbildning inom kosmetisk tatuering med vår lärare Sandra.

Kursupplägg för grundutbildning i kosmetisk tatuering maskin.
(Powder/ombré brows)

Måndag 10.00-16.00
Teori

Tisdag 10.00-16.00
Brynform och övning med maskin på latexhud. Samt övning av stråteknik (vi övar endast på dom första stråna framtill på brynet för att kunna göra kombinerad teknik)

Onsdag 10.00-16.00
Demonstration på modell med maskin
Övning av tekniker på latexhud

Torsdag 10.00-16.00
Övning på modell

Fredag 10.00-16.00
Övning på modell

I den teoretiska delen går vi igenom
Historia
När kosmetisk tatuering inte är lämpligt
Kunskap och ansvar
Egenkontroll
Anmälningsplikt
Miljö & hälsoskyddsnämnden
Hygien
Blodsmitta
Läkemedelsverkets färglagstiftning
Pigment
Huden
Hudtyper och hudtoner
Färgläran
Baspigment
Tekniker

Priset för kursen är 30 400 kr exkl moms (38 000kr inkl moms) och i detta pris ingår även stort startkit med allt du behöver.

Att tänka på när du anmäler dig till utbildningen i kosmetisk tatuering.

Om du ska bedriva yrkesmässig hygienisk verksamhet där det finns risk för blodsmitta ska du anmäla din verksamhet minst sex veckor innan verksamheten är tänkt att starta. Detta eftersom det finns ett lagkrav på dessa sex veckor (38§ Förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd).

I samband med en eventuell anmälan och vid tillsynsbesök kontrolleras bland annat att nedanstående punkter är uppfyllda. Lokalen används inte till bostad eller annan verksamhet.

♦ Takhöjden i lokalen är minst 2,40 meter och golvytan för varje arbetsplats minst 5 m2.
♦ Väggar, golv och inredning är utförda i material som är lätt att rengöra.
♦ Lokalens tak, inklusive kanaldragningar och dylikt, kan också rengöras vid behov. Inga heltäckningsmattor eller andra textila mattor finns.

♦ Lokalen har en godtagbar luftväxling. Uteluftflödet bör vara minst sju liter per sekund och person som samtidigt vistas i lokalen. Temperaturen i lokalen är 20-24 grader.
♦ Det finns ett ventilerat städutrymme med utslagsvask i eller i anslutning till utrymmet, samt tillgång till varmt och kallt vatten. Det finns möjlighet för upphängning av städutrustning.
♦ Handfat med varmt och kallt vatten, flytande tvål och engångshanddukar finns i eller i nära anslutning till behandlingsrummet.
Vid risk för blodsmitta finns även handsprit.
♦ Både personal och kunder har tillgång till toalett med handfat och flytande tvål och engångs- handdukar. Om det inte finns fler än fyra behandlingsplatser kan samma toalett användas.
♦ Det finns en separat diskbänk med ho för rengöring och desinfektion av redskap/instrument. När steriliseringsutrustning används finns ett avskilt utrymme för den. Det finns tillräckligt med plats för att skilja på rena och ej rena redskap/instrument.
(Används engångsverktyg gäller inte detta)

Det finns utrymme så att åtskild förvaring av arbetskläder och privata kläder är möjlig.

MASKIN OCH STARTKIT INGÅR.
Maskin och pigment ingår i priset och vi ger alla elever 15% rabatt på alla produkter efter utbildning.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?
Nej detta är en grundutbildning inom kosmetiskt tatuering så du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet inom detta.

När får jag besked om jag kommit in?
För att vara garanterad en plats på utbildningen måste du anmäla dig och betala kursen här genom hemsidan. När du har betalat kursen får du ett mejl som bekräftar din utbildningsplats, sedan bokar du och läraren ett datum som passar för din utbildning.

När får jag mitt utbildningsbevis?
Du får ett traineeintyg som är giltigt i 12 månader och du skall skicka in bilder på 10 kunder för att få ditt certifikat, när du fått 10 godkända kunder får du ditt certifikat hemskickat med posten.

Vad kostar kursen?

Studieavgift
38 000 kr inkl. moms

För att säkra din utbildningsplats behöver du betala kursen. Kursen betalas ej tillbaka ifall kursen avbokas av dig som elev, så fort allt kursmaterial och videofilm skickats anses kursen som påbörjad och kan ej avbokas eller återbetalas. Accepterande av köpvillkoren skall ske i samband med köp av utbildning.

Ciliér erbjuder räntefri delbetalning med Payson.

Kursinformation
Köp kurs

Datum

Datum för denna kurs bokas vid intresse, hör av dig till oss via mail till sandra@cilier.se för att boka datum.

Lärare
Sandra Karlsson
@Ciliér

Sandra Karlsson är grundaren till Ciliér och har arbetat med fransförlängning och skönhetsbehandlingar i över 8 år. Hon är klassad som master inom skönhetsbehandlingar och hon har utbildat över 800 elever och har flera års erfarenhet av ledarskap. Sandra driver även Värnamos största skönhetssalong och har stor kunskap i att driva ett framgångsrikt företag och delar alltid med sig av alla knep och tips för att ni elever ska bli så bra som möjligt.

Kurser kommer hållas i Värnamo och Göteborg